XL engineering materials hero -Engineering Resins

Hoogwaardige prototyping materialen voor engineers

Formlabs Engineering Resins simuleren een scala van spuitgegoten kunsttoffen. Deze omvatten het volledige spectrum van eigenschappen die nodig zijn voor het conceptualiseren, prototypen, testen en produceren van succesvolle eindproducten.

Engineering Resins – Eindeloze mogelijkheden

Gratis 3d printmodel Layertec 2 -Gratis-3d-printmodel-Layertec

Print een gratis proefmodel

Gratis een 3D geprint proefmodel ontvangen? Of heeft u een eigen 3D model dat u graag geprint ziet? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. Of kom langs voor een 1-op-1 seminar van 15 minuten over het 3D printen van uw model.

engineering -Engineering Resins

Tough

Tough is de 3D tegenhanger van ABS plastic. Met gelijkwaardige treksterkte en weerstand is Tough Resin perfect voor het creëren van prototypen. Het stevige en onbreekbare materiaal is ontwikkeld om hoge spanning te weerstaan.

 • Drukverbindingen
 • Samenstellingen
 • Robuuste proptotypes
tough data -Engineering Resins

Specificaties

Tough bezit de juiste balans tussen kracht en rek. Het is daarmee de ideale keuze om stevige onderdelen en samenstellingen te prototypen.

Tough carabiner 300x200 -Engineering Resins Tough buckle 300x200 -Engineering Resins Tough chain 300x200 -Engineering Resins Tough gears 300x200 -Engineering Resins
High Temp Injection Molding -Engineering Resins

High Temp

High Temp heeft met een HDT van 289 ° C @ 0,45 MPa de hoogste hitteweerstand van alle 3D print materialen. Het is daarmee ideaal voor statische toepassingen die hoge temperaturen moeten weerstaan. High Temp kan daarnaast worden gebruikt voor productieprocessen zoals gieten en thermoforming en versnelt zodoende uw productieproces.

 • Mallen en matrijzen prototypen
 • Hittebestendige armaturen
 • Hete licht- en vloeistofstroom
 • Milieu tests
high temp data -Engineering Resins

Specificaties

High Temp heeft de hoogste HDT @ 0.45 MPa van alle 3D materialen op de markt. Het heeft daarnaast een lage thermische expansie en is het meest stijve Engineering Resin, met hoge tensiele kracht.

High temp torch 300x200 -Engineering ResinsHigh temp injection 300x200 -Engineering ResinsHigh temp 300x200 -Engineering Resins
Flexible Bottle2 1 -Engineering Resins

Flexible

Flexibele is een rubberachtig materiaal met een Shore A waarde van 80. Flexible is daarmee uitermate geschikt om onderdelen te produceren die moeten buigen en samendrukken. Ook optimaal voor het simuleren van soft-touch materialen en het toevoegen van ergonomische eigenschappen aan multi-material assemblies.

 • Handvaten & grepen
 • Overmolds
 • Demping
 • Draagbare prototypes
 • Verpakkingen
 • Stempels
flexible data -Engineering Resins

Specificaties

Flexibel heeft een durometer van ongeveer 80A. Dit is vergelijkbaar met de durometer van een schoenzool of autoband. Het zachtere elastisch materiaal heeft een lage trek modulus en hoge rek.

Flexible bottle 300x200 -Engineering ResinsFlexible tire 300x200 -Engineering ResinsFlexible sole 300x200 -Engineering ResinsFlexible eggs 300x200 -Engineering Resins
Durable Locking Joint -Engineering Resins

Durable

Durable is ontworpen om polypropyleen (PP) plastic na te bootsen en heeft zodoende een gelijkwaardige hoge slagvastheid en lage elasticiteit. Het slijtvaste en buigzame materiaal is uitermate geschikt voor onderdelen die vervorming en een gladde, glanzende afwerking vereisen.

 • Prototypes van consumentenproducten
 • Slagvaste producten
 • Onderdelen met lage wrijving en slijtage
 • Druk- en kogelverbindingen
durable data -Engineering Resins

Specificaties

Durable heeft de hoogste slagvastheid van alle Engineering Resins en voorziet daarnaast in een hoge rek van het materiaal.

Durable spray bottle 300x200 -Engineering ResinsDurable 300x200 -Engineering ResinsDurable locking joint 300x200 -Engineering Resins

Form 2 resin tank LT -Form-2-resin-tank-LT

Langere levensduur, verhoogd gebruikersgemak

De Resin Tank LT is speciaal ontwikkeld voor een langere levensduur tijdens het printen in grote aantallen. Nu met groter volume, preciezere printerdetectie, anti-spat geometrie en eenvoudige wiper scheiding voor gestroomlijnde workflows.