Desktop Metal Studio System

De eerste en enige totaaloplossing voor het in-house printen van complexe metalen onderdelen. Binnenkort te bestellen.

goedkoper icon -Desktop Metal Studio

10 keer goedkoper

Studio System van Desktop Metal is tot wel tien keer goedkoper dan vergelijkbare 3D laser metaalprinters. Het maakt Studio System de enige 3D metaal printer dat kosteneffectief is voor ontwerp teams.

safety icon -Desktop Metal Studio

Veilig voor uw kantoor

Studio System is veilig voor gebruik in iedere ruimte dankzij de afwezigheid van lasers en poeders. Speciale voorzieningen zoals bij andere systemen zijn overbodig; stroom en internet is voldoende.

Totaaloplossing voor printen en sinteren

Print metalen onderdelen
met de 3D printer

De Desktop Metal Studio System 3D printer is vergelijkbaar met het veiligste en meest gebruikte print proces: Fused Deposition Modeling (FDM).

Hoe werkt de Studio Printer?

In tegenstelling tot 3D laser metaalprinters die selectief metaalpoeder smelten, extrudeert de Studio printer gebonden metalen staven op vergelijkbare wijze als een plastic FDM printer. Dit garandeert een veilig printproces zonder de gebruikelijke veiligheidseisen en maakt het mogelijk nieuwe legeringen en functies toe te passen, zoals ‘closed-cell infill’ om onderdelen zo licht mogelijk te maken.

Snelheid
16 cm³ per uur

Laagdikte
50 μm

Bouwvolume
300 x 200 x 200 mm

Sinter onderdelen met de sinteroven.

De Studio System oven is de eerste sinter oven die geschikt is voor kantoorruimtes. Volledig geautomatiseerd met een thermisch gecontroleerd regelsysteem en compact genoeg om door een kantoordeur te passen: de Studio oven levert gesinterde onderdelen van industriële kwaliteit in een kantoorvriendelijke verpakking.

Hoe werkt het?

Door verwarmingselementen te combineren met krachtige microgolven worden de geprinte onderdelen gesinterd nadat het primair bindmiddel is verwijderd. De oven reguleert de temperatuur specifiek voor ieder materiaal en printopdracht. Door gelijkmatige verhitting net onder het smeltpunt, wordt het bindmiddel verwijderd en metalen deeltjes gefuseerd tot volledig dichte onderdelen zonder restspanning zoals die bij 3D laser metaalprinters wordt teruggevonden.

Verhitting
Hybride, versterkt met microgolf

Maximale temperatuur
1400 °C

Afmetingen
150 x 125 x 75 mm

studio density@2x -Desktop Metal Studio

Maak sneller metalen onderdelen

Nooit meer wachten op machinaal bewerkte of gegoten onderdelen. Itereer razendsnel met zeer complexe metalen onderdelen, zonder het kantoor te verlaten.

Zeer hoge dichtheid

Net als metal injection molding (MIM) sintert Studio System in bulk, waarmee een dichtheid van meer dan 98% te bereikt wordt. Onderdelen presteren hetzelfde als smeltlegeringen, en met ‘closed-cell infill’ kan de dichtheid van onderdelen worden gereguleerd.

Screw Wingnut 2 -Screw-Wingnut-2

Hoogwaardige onderdelen

Studio System produceert metalen onderdelen met hoge resolutie en nauwkeurigheid. Het is daarom uitermate geschikt voor het printen van functionele metalen prototypes en onderdelen. Geavanceerde software creëert print- en sinter plannen voor ieder materiaal en printopdracht. Compleet met automatisch gegenereerde ondersteunings- en controleparameters voor een naadloos en soepel proces van print tot sintering.

Zeer gebruiksvriendelijk

Snel wisselen van materiaal, met de hand verwijderen van printondersteuningen en web-based software zijn slechts enkele voorbeelden waarmee Desktop Metal 3D printen toegankelijker maakt. Studio System is speciaal ontworpen voor eenvoudige installatie en gebruik.

easy software img -easy-software-img

Volledig geautomatiseerde workflow

In tegenstelling tot bij andere systemen is bij Studio System elke stap van het proces volledig geautomatiseerd en beheerd door geavanceerde software. Hierdoor gaat u eenvoudig van CAD naar onderdeel zonder tussenkomst van derden.

easy materials img -easy-materials-img

Materiaal wisselen in één minuut

Het wisselen tussen materialen in 3D laser metaalprinters duurt door veiligheidsrisico’s al snel een week. De Studio printer is ontworpen met uitwisselbare cartridges voor razendsnelle wisseling van materialen.

office friendly img -office-friendly-img

De eerste sinteroven geschikt voor kantoor

Snelle en eenvoudige installatie dankzij verwisselbare aluminium gasflessen en aansluitingen voor het gasnetwerk. De oven detecteert automatisch gasniveaus en gastypes en geeft meldingen bij eventuele issues. Ingebouwde afvalfilters, ‘binder cold traps’ en diverse ingebouwde failsafes maken Studio System zelfs veilig voor de werkvloer.

expert img -expert-img

Hoogwaardige, ingebouwde metaalbewerking

Het Studio System is ontworpen door wereldwijd vooraanstaande metallurgen. Het systeem combineert unieke materialenprofielen met ontwerp data om sinter plannen voor elk onderdeel te creëren. Het thermisch gecontroleerde regelsysteem zorgt voor gelijkmatige verwarming en koeling van ieder onderdeel.

Printondersteuningen verwijderen met de hand

Verwijder na sintering gemakkelijk printondersteuningen met de hand; zonder EDM of machinebewerking. Hierdoor kunnen zeer complexe onderdelen en print-in-place samenstellingen gemakkelijk worden geprint en gebruikt.

Het proces

Studio System is de enige totaaloplossing voor 3D metaalprinten. Doordat de 3D metaalprinter en de sinteroven samen ontwikkeld zijn, is het mogelijk om de gehele workflow tot in de puntjes te controleren.

process shot prep -Desktop Metal Studio

1. Voorbereiding


Print direct en veilig vanuit elk apparaat met diverse bestandsindelingen. De webbased software is compatibel met alle CAD-bestandsindelingen (dus niet alleen STL) en veilig aan te sturen vanuit meerdere apparaten.

process shot print -Desktop Metal Studio

2. Print


Net als bij FDM vormt de Studio printer laag voor laag een ‘green part’ door speciaal ontworpen gebonden metalen staven te verhitten en extruderen. Indien gewenst kan het onderdeel gemakkelijk met de hand worden geschuurd voordat het gesinterd wordt.

process shot sintering -Desktop Metal Studio

3. Ontbinden en sinteren


Een groot deel van het plastic bindmiddel wordt eerst verwijderd. Vervolgens verwarmt de oven het onderdeel tot nabij het smeltpunt, waardoor het metaalpoeder een dichtheid van 96 tot 99,8% bereikt.

process shot finished2 -Desktop Metal Studio

4. Post processing


Pas naar eigen inzicht afwerkmethodes zoals machinale bewerking of parelstralen toe voor de juiste toleranties en afwerkingen. Printondersteuningen worden met de hand verwijderd.

Specificaties

3D metaalprinter

Printtechnologie:

Bound Metal Deposition (BMD)

Materiaal:

Verwisselbare DM cartridges

Printer afmetingen:

82 × 53 × 95 cm

Bouwvolume:

30,5 x 20,5 x 20,5 cm

Laagdikte:

50 μm

Bouwsnelheid:

16cm3 per uur

Operationele temperatuur:

Tot 50 ℃

Gewicht:

97 kg

Besturingssystemen:

Windows 7 en hoger
Mac OS X 10.7 en hoger

Bestandsformaten:

STL, IGES, JT, STEP, VDA-FS, U3D, VRML en CAD-bestandsformaten (SOLIDWORKS, ProE etc.)

Stroom:

120 V, 20 A, 50/60 Hz

Sinteroven

Verhitting:

Hybride: microgolven en conventionele verwarmingselementen

Gasaansluitingen:

2x 900l ingebouwde gasflessen, 2 gasaansluitingen voor het gasnetwerk

Oven afmetingen:

75,4 × 130 × 158 cm

Oven volume:

30,5 x 20,5 x 20,5 cm

Uitstoot:

Koolstof

Gassoorten:

‘Forming gas’, stikstof & argon

Maximale temperatuur:

1400 ℃

Gewicht:

500 kg

Uitstoot restricties:

Vervangbare effluentfilters, ‘binder cold trap’, aansluitingen voor optionele externe uitstoot

Failsafes:

RFID-geactiveerde gasopsporing, thermal interlocks, E-stop

Stroom:

208V, 30 A