Professioneel materiaal voor digitale tandheelkunde

Met de Dental Resins van Formlabs vervaardig je snel een uitgebreide range aan tandheelkundige producten in eigen huis. Van boorgidsen en orthodontische modellen tot retainers en aligners. Geniet van digitale precisie in uw praktijk.

infinity icon 1 -infinity-icon

Gespecialiseerde toepassingsgebieden

Kies uit twee tandheelkundige materialen. Beide ontworpen voor specifieke tandheelkundige toepassingen.

sterk en precies icon -sterk-en-precies-icon

Hoge precisie & duurzaamheid

Het tandheelkundig 3D printmateriaal van Formlabs is speciaal ontworpen voor maximale precisie, sterkte en duurzaamheid.

okay icon 1 -okay-icon

Medisch gekeurd

Dental SG Resin van Formlabs is een bio-compatibel materiaal (ISO 10993-1:2009 & USP Class VI) dat veilig gebruikt kan worden voor tijdelijke in-mond plaatsing.

Gratis 3d printmodel Layertec 2 -Gratis-3d-printmodel-Layertec

Print een gratis proefmodel

Gratis een 3D geprint proefmodel ontvangen? Of heeft u een eigen 3D model dat u graag geprint ziet? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. Of kom langs voor een 1-op-1 seminar van 15 minuten over het 3D printen van uw model.

Dental model Resin prototype -Dental Resins

Dental Model Resin

Dental Model Resin verzorgt een hoge precisie en detaillering en is speciaal ontwikkeld voor kroon- en brugmodellen met verwijderbare matrijzen. Print scherpe contacten met een marge van ± 35 microns voor matrijzen met een nauwsluitende pasvorm. Alle modellen voorzien van een gladde, matte afwerking met gipskleur. De stap van analoge naar digitale modelproductie wordt zo steeds makkelijker.

dental model accuracy v2 -Dental Resins

Nauwkeurigheid

Een diepgaande studie bevestigde de precisie en nauwkeurigheid prestaties van Dental Model Resin. De marges, oppervlakken en contactpunten zijn bij 80% van het gehele model nauwkeurig tot op 35 micron wanneer er geprint wordt op een laaghoogte van 25 µm. De nauwkeurigheid van een volledige boog valt binnen de 100 µm bij meer dan 80% van het model wanneer deze wordt geprint op een laaghoogte van 25 of 50 µm.

Dental Specs -Dental Resins

Specificaties

  • Print accurate marges en contacten binnen ± 35 µm op 25 µm print settings.
  • Gladde oppervlakte afwerking met kleur en hardheid vergelijkbaar met analoge stenen modellen.
  • Voeg verwijderbare matrijzen met een nauwsluitende pasvorm toe.
modeling gallery tall L2x CH7lJ7f.jpg.321x0 q80 200x300 -Dental Resins modeling gallery wide L2x.png.665x0 q80 300x216 -Dental Resinsmodeling gallery right 2 L2x SbzVPdS.jpg.1354x0 q80 274x300 -Dental Resinsmodeling gallery right L2x Axuj4pn.jpg.206x0 q80 -modeling-gallery-right-L2x_Axuj4pn.jpg.206x0_q80            
Dental SG Resin surgical guides -Dental Resins

Dental SG Resin

Plaats implantaten met het grootste gemak en precisie met 3D geprinte chirurgische boorgidsen. Kies voor digitale precisie met de biocompatibel Dental SG Resin van Formlabs. Verminder niet alleen de wachttijd op analoge modellen, maar verbeter ook de ervaring van uw patiënt met verminderde chirurgische tijd en het nemen van digitale afdrukken. De precieze chirurgische boorgidsen van Dental SG Resin hebben al duizenden malen geleid tot succesvolle ingrepen van kaakchirurgen.

Dental accuracy heat map -Dental Resins

Nauwkeurigheid

Deze kaart toont een 3D scan van een gedrukte chirurgische chirurgische gids die is vergeleken met het originele 3D-model. De kleuren geven de verschillende mate van nauwkeurigheid weer. De groene gebieden hebben een dimensionele nauwkeurigheid binnen ± 50 micron. In de studie zijn 84 Dental SG Resin chirurgische gidsen gescand met een desktop scanner. De resultaten wezen uit dat de geprinte modellen over 93 procent van het oppervlak dimensioneel nauwkeurig zijn binnen ± 100 micron. De modellen zijn door de precieze pasvorm uitermate geschikt voor talloze tandheelkundig chirurgische toepassingen.

Dental SG Resin Specificaties -Dental Resins

Specificaties

Dental SG Resin voldoet aan de volgende ISO Standaarden

  • EN-ISO 10993-1:2009/AC:2010
  • EN-ISO 20795-1:2013
  • EN-ISO 7405:2009/A1:2013
Dental SG sample 1 1 200x300 -Dental Resins Dental SG Surgical Guide Sample 1 300x216 -Dental ResinsDental SG Resin boordgids implantaat 1 200x300 -Dental Resins           
dental grey modellen -Dental Resins

Standard Resin Grijs

De gladde matte afwerking van Standard Resin in grijs geeft details bijzonder goed weer. Het is ideaal voor een verscheidenheid aan tandheelkundige toepassingen, waaronder orthodontische, diagnostische en educatieve modellen. Standard Resin in grijs kan zelfs gebruikt worden om retainers en aligners te creëren.

Dental sample grey resin 272x300 -Dental ResinsGebitsmodellen grey resin 300x160 -Dental Resins